Børn

Børn


Ny forskning offentliggjort i 2010 viser, at omkring 10% af danske 12-årige børn har rygproblemer. Blandt de 18-20-årige er dette tal vokset til 50-60%, og det er endvidere vist, at børn og unge med rygsmerter, nakkegener eller hovedpine har markant større risiko for at have de samme lidelser som voksne.

Det er altså ikke fornuftigt at gå ud fra, at smerter i muskler og led hos børn skyldes "vokseværk", eller psykiske spændinger, og at det sikkert går over af sig selv, hvis man venter længe nok.

Der er mange børn, der ikke bevæger sig ret meget pga. stillesiddende fritidsbeskæftigelser som computerspil og TV-kiggeri. En vigtig del af behandlingen, hvis et barn med inaktive fritidsinteresser har smerter i muskler og led, er en grundig snak med barn og forældre om, hvordan det for netop dette barn kan ændres til en mere aktiv fritid, som vel at mærke vil gavne muskler og led.

Omvendt er der også flere og flere børn, der dyrker sport på nærmest elite-niveau, og det giver ofte overbelastede muskler og led, samtidig med at risikoen er høj for at komme til skade ved f.eks. fodbold, ridning eller springgymnastik på højt plan.

Vi ser mange børn i alle aldre på klinikken. Generelt talt er børn bemærkelsesværdigt samarbejdsvillige og sjældent bange for behandlingen.

Spædbørn
En særlig gruppe af patienter på klinikken er babyerne; en ikke helt lille del af vore patienter er i alderen 1-6 mdr. Forældrene henvender sig med babyen, enten fordi det har såkaldt spædbarnskolik og skriger alt for meget, og/ eller fordi det holder hovedet skævt.

Den særlige kiropraktiske undersøgelse af spædbørn går ud på at undersøge bevægeligheden i bækken, ryg og nakke, og i de tilfælde, hvor der findes restriktion i et leds bevægelighed, kan det behandles med et lille, hurtigt tryk, som selvfølgelig er tilpasset, at det er en lille ryg eller nakke, der behandles. I de tilfælde, hvor undersøgelsen viser god og fri bevægelighed i leddene, er det ikke kiropraktisk behandling, der er brug for.

Kiropraktorhuset Roar | Stændertorvet 2, 1. sal | 4000 Roskilde | tlf. 4637 1860 | kiropraktor@kirosk.dk