Vi er aktuelt med i hele to forskningsprojekter omhandlende diskusprolaps og stenose. Vi har i Kiropraktorhuset Roar i mange år været en del af et forskningsnetværk af kiropraktorklinikker, der fra tid til anden samarbejder med Syddansk Universitet i et eller flere forskningsprojekter.

De to projekter vi er med i lige nu er:

1. Forskning i diskusprolaps- og stenosepakkerne

Det første projekt undersøger hvordan det går med de patienter, som vi indruller i vores pakkeforløb for diskusprolaps i lænden, diskusprolaps i nakken og stenose i lænden. De patienter, der indvilger i at deltage, skal udfylde spørgeskemaer og bliver fulgt af forskerne gennem et helt år. Hver uge i et år får deltagerne spørgsmål via SMS, og det betyder, at vi får ret nøjagtige data for hvordan det går vores diskusprolaps og stenosepatienter i et længere forløb. Det er helt unikke data, som vi aldrig har fået før.

Vi er glade for, at mange vil deltage i projektet, og vi glæder os rigtigt meget til at kunne vise jer nogle af resultaterne.

2. Stenose-bootcamp

Det andet projekt er en undersøgelse af et helt særligt behandlings- og træningskoncept for personer med stenose. For et års tid siden blev der udgivet et studie i Canada vedrørende behandling af stenose: En Canadisk kiropraktor havde haft rigtig god succes med at behandle stenosepatienter i et såkaldt bootcamp program. Patienterne modtog intensiv manuel behandling 2 gange ugentligt i 6 uger og undervisning i øvelser, som sammen med daglig motionscykling skulle foretages hjemme. Resultaterne var så lovende, at danske forskere på Syddansk Universitet nu vil afprøve samme koncept i en dansk kontekst. I alt 50 patienter skal gennem forsøget, og vi er to klinikker i Danmark, der er særligt udvalgt til at gennemføre bootcampen. Bootcampen indeholder et særligt behandlings- og træningskoncept, og der testes løbende med gangtest på gangbånd og med skridttæller. Helt særligt for dette projekt er, at de deltagende patienter får behandlingsforløb gratis.

Læs mere om resultaterne fra disse to spændende projekter i en senere opdatering.